בטן נפוחה לאחר נתוח רחם ותחתין האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/02/2022 | 21:16 | מאת: שרי

אני 3 ימים לאחר נתוח ברחם וברצפת האגן. יש לי כאבים בבטן ובטן נפוחה. זו תופעה שכיחה? מה עושים?

שלום שרי, לתסמינים שאת חווה עלולות להיות סיבות שונות, חלקן חלק מתהליך טבעי של החלמה מניתוח וחלקן עלולות לרמז על בעייה. תלוי כמובן גם מה סוג הניתוח שעברת והאם בוצע בגישה וגינלית (דרך הנרתיק) או בגישה בטנית / לפרוסקופית או רובוטית. בעקרון אם הכאב חזק ואינו משתפר מומלץ לפנות בהקדם לבדיקה במסגרת בה טופלת או במיון על מנת לשלול בעייה דחופה המצריכה התערבות כגון בקע כלוא בדופן הבטן, חסימת מעי וכו'. בעיות אחרות מטבע הדברים נוטות להשתפר בחלוף הזמן ומספיק רק מעקב. בברכה

15/02/2022 | 13:00 | מאת: שרי

הנתוח הוא לפרוסקופי בגישה רובוטית. יש קצת דימום מהחתכים וגרד.האם זה טבעי לסוג זה של נתוח

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן