צניחה חוזרת של נרתיק שלפוחית דרגה 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/02/2022 | 22:17 | מאת: אורית

שלום, אני לפני שנה וחצי עברתי ניתוח כריתת רחם והרמת רצפת האגן ניתוח פרסקופי ופתיחת בטן כולל הרמה עם רשת . הצניחה חזרה, נרתיק וצוואר הוחלט שצריכה לעבור ניתוח חוזר פלפרסקופי הסיבה לראות גם שאין הדבקויות הוסבר לי שיש סיכון גדול יותר מפעם ראשונה לאברים סמוכים. שאלתי לא עדיףניתוח נרתיקי?

אורית שלום, אמנם הגישה הניתוחית המועדפת לטיפול בצניחת אברי האגן שהתרחשה לאחר כריתת הרחם הינה הגישה הבטנית (לצורך העניין לפרוסקופית), אך בהחלט יש מקום לשקול גם את האפשרות לניתוח בגישה וגינלי. תלוי מה בדיוק צנח (אלו מדורים מעורבים בצניחה) ובאיזו דרגת חומרה. ניתן גם להעזר בבדיקת אולטרהסאונד ייעודי לרצפת האגן או MRI במטרה לזהות האם הרשת בה נעשה שימוש בניתוח המקורי התנתקה מהחיבור לנרתיק או לאגן (לעצם העצה) על מנת להבין מה הסיבה להישנות הצניחה ולתכנן בהתאם את הגישה הניתוחית המתאימה ביותר. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן