טופלות מעובות בצילום ct שעשיתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/01/2022 | 15:04 | מאת: רונה

עשיתי c.t. בעקבות כאבי גב ובטן בצד שמאל. בתשובה של ה צילום נכתב טופלות מעובות בשני הצדדים יותר בשמאל... אשמח לדעת מה זה אומר?

רונה שלום, המושג 'טפולות מעובות' אינו בשימוש נפוץ בשפה הרפואית בה אנו משתמשים וקשה לי להבין למה התכוון מי שרשם את התשובה. כך או כך אמצעי הדימות הנבחר להערכת השחלות הינו אולטרהסאונד גינקולוגי. מציע שתבקשי הפניה לבדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי וגינלי +/- בטני וכך תוכלי לקבל הערכה טובה של מראה השחלות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן