צניחת איברים אחרי ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/01/2022 | 19:06 | מאת: יעל

מתעניינת לגביי ניתוח. כרותת רחם כבר 3 שנים בקירוב כל האיברים יוצאים מהנרתיק קשה לי מאד בת 49. פוגע באיכות חיים. האם יכולה לעבור את הניתוח ברפואה ציבורית? חוששת מאד לא יודעת למי לפנות. יש לי כללית מושלם. תודה רבה

יעל שלום, טיפול ניתוחי בצניחת אברי האגן (בין אם כולל כריתת הרחם ובין אם מדובר בניתוח משמר רחם) מוכר כהליך רפואי לכל דבר וכלול בסל הבריאות הממלכתי. ניתן לעבור את הניתוח הן במסגרת הרפואה הציבורית והן במסגרת הרפואה הפרטית, לבחירתך. עליך לפנות לרופא.ת נשים במקום מגוריך ולבקש הפניה למרפאה הרלוונטית במרכז הרפואי בו הינך מעוניינת / מתכוונת לעבור את ההליך. בהצלחה

08/09/2022 | 22:38 | מאת: ט

סליחה על שאלה. אני רק עכשיו עברתי כריתת רחם ונושא צניחה מטריד אותי מאוד. אף אחד לא הזהיר אותי מזה. היה לך צניחה גם לפני כריתת רחם? את עושה ספורט אינטנסיבי? סוחבת משקל כבד? סליחה שוב על השאלות

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן