כריתת רחם בשל שרירנים ברחם וירידה בהמוגלובין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/12/2021 | 23:32 | מאת: אלונה ש.

שלום רב. הומלץ לי על כריתת רחם, שייעשה בלפרסקופיה, אלא אם כן יהיה צורך בחיתוך הבטן בשל גודלו של הרחם (כ15 שבועות הריון). שאלותיי: 1. האם הרחם ימשיך לגדול במידה ולא אגש לניתוח? האם בעקבותיו גם הבטן התחתונה גדלה? 2. מניסיונך עדיף בשיטת הרובוט או בשיטת הייפוס (לייזר שמחמם את הרקמות והורס את השרירנים ברובם אך לא לחלוטין) או בגישה הנרתיקית ללא חיתוך הבטן או לפארסקופיה או חיתוך הבטן? 3.מהם הנתונים הסטטיסטיים לגבי שכיחות גבוהה של סרטן כליות לנשים שעברו כריתת רחם ומדוע זה קורה? 4. מהן האופציות הנוספות לטפל כדי להימנע מכריתה? בברכה, אלונה

אלונה שלום, 1. רחם שרירני עלול לגדול כל עוד השחלות מפרישות אסטרוגן. אם את לאחר גיל המעבר מרבית הסיכויים שהגדילה לא תימשך. 2. HIFUS זו לא שיטה ניתוחית כי אם טיפול באמצעות גלי על קול שמטרתו להקטין את מימדי השרירן אך לא להעלימו. סיכויי ההצלחה תלויים בגודל השרירן/נים ובמיקומו/ם. השיטה הרובוטית היא למעשה לפרוסקופיה מתקדמת יותר עם מערכת כלים ניתוחיים טובה במיוחד המשפרת את מידת הדיוק של הפעולות שמבצע המנתח.יתרון הגישה הוגינלית הוא הימנעות מחתכים בדופן הבטן כלל. אבל כשמדובר ברחם שרירני גדול כ-15 שבועות קיים יתרון לגישה הלפרוסקופית/רובוטית מבחינת נוחות הגישה לאגן. 3. הזיקה שבין סרטן הכליות וכריתת הרחם אינה ברורה דיה. לכאורה מדובר על סיכון גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית אך יש לזכור כי מראש לא מדובר במחלה שכיחה באוכלוסיה. 4. תלוי בתסמינים, בגילך ובמצב מבחינת התפקוד השחלתי. החל ממעקב בלבד, דרך טיפול הורמונלי שמטרתו לנטרל את המנגנון המפעיל את השחלות, אולטרהסאונד בעצימות גבוהה (HIFUS), חסימה סלקטיבית של עורקי הרחם בצנתור או.... ניתוח לכריתת הרחם או השרירנים (ושימור הרחם). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן