כאבים לאחר ניתוח לתיקון קירות נרתיקיים ותיקון צניחת רקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/12/2021 | 12:59 | מאת: סילביה

אני אישה בת 64 עם כמה מחלות רקע ולפני כמעט 3 שבועות עברתי ניתוח לתיקון צניחת רקטום וגם תיקון קירות נרתיקיים. מאז הניתוח הכאבים עדיין לא פסקו. מציינת שבזמן הניתוח הרופאים מצאו שבאזור היו מלא כלי דם אשר זה הצריך טיפול יותר במקום אשר גם הניתוח היה יותר מורכב ולקח יותר זמן. נוסף יש לי גם דימומים מהנרתיק שגם מאז הניתוח עדיין לא פסקו. אני נוטלת זלדיאר נגד הכאבים וביום חמישי האחרון כשהלכתי שוב למיון נשים שם בבי"ח המליצו לקחת גם אופטלגין בטיפות בין שעות הלקיחה של הזלדיאר נגד הכאבים. האם אתה יכול לכתוב לי בבקשה כמה זמן אמורים לקחת הכאבים והדימומים?

סילביה שלום, במרבית המקרים הכאב והדימום חולפים תוך מס' שבועות (2-3). על פי המידע שאת מתארת, יתכן שנוצר שטף דם מתחת לרקמה בדופן הנרתיק, היכן שמבוצע ההליך הניתוחי, והוא שמתנקז מבעד לתפרים וגורם לכאב. כך או כך במהלך תקופת ההחלמה האורכת באופן טיפוסי בין ארבעה לששה שבועות צפוי שהכאב והדימום יפחתו בהדרגה עד להעלמותם המוחלטת. זה גם הזמן שמומלץ לשוב לבדיקה שלאחר הניתוח. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן