נפיחות מהנרתיק לאחר ביצוע ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/12/2021 | 02:18 | מאת: רינה

שלום, יש לי נפיחות מהנרתיק לאחר שעברתי ניתוח להסרת רחם ( חלקית ) ושחלות, שתל רשת לצניחת אגן ו tvto. מה לדעתך גורם לכך והאם זה תקין?

רינה שלום, קשה לדעת למה בדיוק הכוונה, האם מדובר בנפיחות באזור הפות והשפתיים, האם ברקמה המתבלטת מתוך הנרתיק כפי שהיה טרם הניתוח לתיקון הצניחה, נפיחות הנובעת משטף דם תת-עורי וכו'. גם לא ציינת מתי בוצע הניתוח. נשמע שהטוב ביותר יהיה להיבדק על מנת לברר על מה בדיוק מדובר ומה סיבת הנפיחות. בברכה

29/12/2021 | 23:38 | מאת: רינה

אולי לא הובנתי נכון אבל התכוונתי לאוויר, בועות אוויר (פלוצים).

עכשיו ברור. זו תופעה מוכרת שנגרמת עקב כליאת אויר בנרתיק ושחרורו בתנועות/תנוחות מסויימות. ככל הנראה שינוי כלשהו במבנה של חלל הנרתיק (בעקבות לידה לדוגמא או לעיתים בעקבות ניתוח) הוא הגורם לכך. אין בתופעה הזו משהו מדאיג פרט לאי הנעימות הכרוכה בה. בברכה

31/12/2021 | 01:19 | מאת: רינה

תודה על התשובה המהירה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן