לפרוסקופיה חתך בטבור

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/12/2021 | 23:46 | מאת: דנה

שלום, עברתי לאחרונה לפרוסקופיה להסרת שרירן. נעשה חתך בטבור. בנוסף, בדוח ניתוח נאמר שגז הוכנס באמצעות מחט בטבור תוך הרמה ידנית של טבור. האם ייתכן שהחתך בטבור וסגירתו לאחר מכן ואולי אף ההרמה הידנית של הטבור שינתה את צורתו הפנימית של הטבור? או שזה לא הגיוני ורק נראה כך עד שהאזור יחלים לגמרי ? תודה

דנה שלום, בהחלט יתכן שהחתך שבוצע בטבור וסגירתו גרמו לשינוי כלשהו בצורת הטבור כפי שקורה לעיתים לאחר פציעה וריפוי של הפצע גם באתרים אחרים על פני העור. עם זאת לא הייתי מצפה לשינוי קיצוני. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן