בריחת שתן אחרי ניתוח tvto

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/12/2021 | 09:25 | מאת: דליה

בניתוח לפרוסקופו להרמת רצפת אגן עם של רשת, כריתת רחם ושילות בוצע גם tvto. מאז הניתוח- 3 שבועות, יש לי בריחת שתן בשיעול ובהתעטשות וכן, אין לי יכולת לעצור שתן כשאני צריכה לשירותים, איני יכולה להתאפק…. למעשה, המצב חמור יותר ממה שהיה לפני הניתוח. האם המצב אמור להשתפר עם הזמן או האם יש טיפול לתופעה? יכול להיות שהניתוח לא הצליח?

דליה שלום, ראשית כדאי לבצע בדיקת שתן לכללית + תרבית כדי לשלול דלקת בדרכי השתן. דלקת כזו בהחלט עלולה לקרות לאחר ניתוח ברצפת האגן ויכולה להסביר את תסמיני האי-שליטה. סיבה אפשרית נוספת מכונה 'אי נקיטת שתן חבוייה' והכוונה היא שלעיתים בעקבות תיקון הצניחה והשבת התמיכה התקינה לאברי האגן נחשפת חולשה באזור צוואר שלפוחית השתן והסוגר אשר עלולה להתבטא בדליפת שתן. חשוב להעלות את הנושא בבואך לביקורת שלאחר הניתוח. בהחלט ניתן לטפל בכך וקיימות מספר דרכים. בברכה

19/12/2021 | 21:29 | מאת: דליה

תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן