כאבים בנרתיק עקב קרעים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/12/2021 | 07:26 | מאת: שיר

שלום ד״ר עברתי לידת ואקום שבעקבותיה תפרו אותי בשלושה מקומות בנרתיק תוך כדי דימום מוגבר בשל הקרעים) קרע פרינאלי דרגה 2 וקרע נרתיקי עמוק כמעט עד הפורניקס כרגע יש לי כאבים פנימיים בפי הטבעת שאלתי רופא אם יש טחורים בדק אמר שאין בנוסף יש לי פצעים מוגלתיים בסיכום נכתב כך: ״באזור תפיקת אפיזיוטומיה ״MMבחלקו החיצוני- בליטת תת עור כ 5 הסביר שכנראה רקמה שנתפסה בתפרים הוא אמר שזה יכול ליפול לבד השאלה שלי היא האם לנסות התערבות על מנת לסדר את זה או שזה משהו תקין שבאמת חולף? אני סובלת מהפצעים האלה ולאיזה רופא פונים לגבי הטחורים תודה מראש

שיר שלום ומזל טוב! קשה לחוות דעה מבלי לבדוק ולראות בדיוק במה המדובר. בעקרון אם עבר זמן מהלידה ועדיין יש רקמה שנראית לא תקינה או לא במקום יתכן שכדאי להסירה כירורגית ו/או לתקן את אזור החתך או הקרע. לעיתים עצם ההצטלקות גורמת למתח ולכאב. בחלק מהמקרים ניתן להפחית את הרגישות המקומית ע"י עיסוי מקצועי של אזור ההצטלקות (מבוצע בד"כ ע"י פיזיותרפיסטית מתחום רצפת האגן). ממליץ על הערכה חוזרת במרפאה בתום ששה שבועות מהלידה (תקופת 'משכב הלידה'). בנוגע לטחורים כדאי לראות רופא פרוקטולוג (תת-התמחות בכירורגיה כללית). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן