תפרים שלא נמסו - ניתוח לביופלסטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/12/2021 | 19:40 | מאת: ד

שלום, עברתי ניתוח לפני חודש של לביופלסטי. הייתי בביקורת את המנתח שלי כבר פעמיים מאז הניתוח והוא אמר לי שהכל תקין וכל התפרים נמסו. בבית עם מראה הבחנתי בחוטים שעדיין נמצאים שמה באיזור הניתוח. התייעצתי עם הרופא בהודעות (ותמונות) ואמר שאכן מדובר בתפרים שלא נמסו ולא לגעת (הוא אמר בנוסף "למרות שכבר עבר חודש והם היו אמורים להתמוסס") מה עליי לעשות? אם ישנם תפרים שלא התמוססו, זה לא בעצם מצב לא תקין ?

שלום לך, תלוי באיזה סוג של תפרים נעשה שימוש בניתוח. חלק מהתפרים שנמצאים בשימוש נפוץ בניתוחים נמסים רק לאחר ששה שבועות בממוצע. אם זה המקרה אז באמת שאין מקום לדאגה והתפרים צפויים להתמוסס בעתיד הקרוב. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן