כאבים לאחר ניתוח tvt o

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/11/2021 | 07:14 | מאת: ספי

שלום רב, חודשיים לאחר כריתת רחם + tvt o - עם כאבים שלא מרפים בבטן תחתונה. ערכתי את כל הבדיקות האפשריות (כירורג, אורתופד, גסטרו, א.ס אגן, סי טי ...הכל) ולא נמצאה הסיבה. האם הכאבים יכולים להיות מהסרט tvt o ? יש לציין שהסרט הוכנס מאחר וכבר בוצעה כריתה, לא כי היה צורך ממשי , ועתה - יש לי דליפות שתן לא קשורות למאמץ ( אין דלקת בשתן) והכאבים שלא מרפים . יש מצב שהסרט עשה הנזק ? האם. ניתן להוציאו ? ואם כן - כמה זה מסובך או מסוכן ? הרבה הרבה תודה

ספי שלום, סוג הכאב שאופייני יותר לאחר TVT-O הוא בעיקר באזור הירך הפנימית ובמרבית המקרים חולף תוך ימים. כאב הנמשך חודשיים לאחר הניתוח הינו חריג וחשוב להבין מה בדיוק כלל הניתוח, האם למשל בוצע הליך לקיבוע כיפת הנרתיק בהמשך לכריתת הרחם ובאיזו שיטה וכו'. במידה שמדובר בכאב בטן תחתונה ולא נמצאה סיבה על אף ברור כפי שאת מציינת לעיתים יש לשקול ביצוע לפרוסקופיה אבחנתית בניסיון לאתר סיבות אפשריות נוספות כמו לדוגמה הידבקויות בחלל הבטן והאגן. בברכה

03/12/2021 | 17:04 | מאת: ספי

תודה רבה על התשובה המקיפה. דליפת השתן (שלא קשורה כלל למאמץ) שהחלה כחודשיים לאחר הניתוח ממש מטרידה - האם היא ברת תיקון ?

בכל מצב ניתן לטפל ובמרבית המקרים ניתן לשפר את המצב או להגיע לפתרון. אבל קודם לכך נחוץ להבין מה המנגנון שגורם לדליפת השתן (לדוגמא חסימה במוצא שלפוחית השתן בעקבות הניתוח ודליפה מסוג 'מילוי יתר' / נקב - פיסטולה בין השלפוחית לנרתיק / התכווצויות לא רצוניות של שריר השלפוחית המוביל לתסמונת השלפוחית הרגיזה וכו'). בכל אחת מהבעיות הללו ניתן לטפל אך מטבע הדברים סוגי הטיפולים שונים זה מזה. כיוון שמדובר בתסמין חדש שהופיע לאחר הניתוח הייתי ממליץ על ביצוע בדיקת אורודינמיקה כעת (גם אם בצעת בעבר לפני הניתוח) על מנת לאפיין את המנגנון כעת. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן