בריחת שתן בעת אורגזמה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/11/2021 | 07:39 | מאת: אני

לאחרונה יוצאים לי נוזלים רבים בעת אורגזמה. בהתחלה חשבתי שמדובר בתופעה המוכרת כהשפרצה אבל בשלב מסויים התחלתי לחשוד שמדובר בשתן. כיצד ניתן לבדוק? מה אפשר לעשות עם זה?

שלום, דליפת שתן בעת אורגזמה איננה תופעה נדירה בקרב נשים ויכולה לנבוע כתוצאה מחולשה בסוגרי שלפוחית השתן (בעיקר בנשים לאחר לידות) או מפעילות יתר של השריר אשר במעטפת השלפוחית (מצב שהיה נהוג לכנות 'שלפוחית רגיזה'). מומלץ לפנות להערכה ע"י רופא.ה מתחום האורוגינקולוגיה על מנת לאפיין את המנגנון שגורם לדליפת השתן במקרה שלך, ובהתאם להציע טיפול ספיציפי (קיימות אפשרויות טיפול שונות בהתאם למנגנון שגורם לתופעה ולמידת החומרה, החל מטיפול תרופתי, פיזיותרפיה, לייזר וגינלי ייעודי, עיבוי הסוגר ע"י הזרקת ג'ל פולימרי לרקמה וכלה בניתוח זעיר פולשני בו מניחים סרט דק מתחת לצינורית השתן דרך חתך קטנטן בתוך הנרתיק). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן