יובש בנרתיק לאחר ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/11/2021 | 20:51 | מאת: אני

שלום, בת 53 אחרי ניתוח כריתת רחם (ללא שחלות) התחיל יובש בנרתיק (מאוד מורגש ). על איזה תכשיר/ טיפול היית ממליץ במצב כזה. באופן אישי הייתי מעדיפה תכשיר/טיפול ללא הורמונים אך אשמח לדעתך. האם אתה מכיר תכשיר/ טיפול שבאמת מגביר לחות. כמו כן - כמה זמן צריך להמתין לאחר הניתוח ע"מ שיהיה ניתן להתחיל עם טיפול נגד היובש. האם הטיפול בלייזר מתאים גם לנשים אחרי כריתת רחם. תודה על תשובתך

שלום, לעצם כריתת הרחם לא אמורה להיות השפעה על מידת הלחות בנרתיק אלא להפסקת התפקוד ההורמונלי של השחלות. הטיפולים הקיימים נחלקים למס' סוגים: 1. תכשירי סיכה (ג'ל על בסיס מים או שמן) לשימוש בעת יחסי מין 2. טיפול הורמונלי מקומי בטבליות/קרם אוסטרוגן או בנרות DHEA (חומר שהופך ברקמה להורמון מסוג אסטרוגן + אנדרוגן) 3. טיפול באמצעות לייזר ייעודי לנרתיק כל הטיפולים הללו עשויים לסייע לתחושת היובש בנרתיק ניתן להתחיל בטיפול כששה שבועות לאחר הניתוח ולאחר שעברת ביקורת ע"י הצוות המטפל בברכה בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן