דימום ארוך אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/11/2021 | 20:26 | מאת: אדל

שלום, אני בת 40 ולפני כחודש עברתי ניתוח חירום לכרתת רחם בעקבות ניתוח להוצאת מיומה גדולה שלא צלח, מספר ימים לפני כן (איבוד דם רב ביותר, פינוי דחוף באמבולנס לחדר טראומה בסורוקה, ניתוח בלון ולמחרת כריתת רחם. סה"כ 3 ניתוחים בשבוע… ). לאחר כשבוע מיום הניתוח של כריתת הרחם, נבדקתי בדיקה גניקולוגית בגלל כאבים ואז התחיל לי דימום קל. שבוע לאחר מכן פרץ דימום כבד וקשה ושוב הגעתי לביה"ח לקבלת הקסאקפרון. מקור הדימום ככל הנראה מתםר שנפתח או חלק שלא נרפא. לא התקבלה תשובה חד משמעית. אבל מאז ועד היום אני עדיין עם דימום, אומנם ממש קל ומועט, אבל אולי בגלל שאני בטראומה, אני כל הזמן חוששת שזה עלול להתפתח לדימומים כבדים יותר כפי שקרה לי, וזה אולי מעיד על חוסר החלמה של האיברים הפנימיים? האם אי פעם אזכה לחיות ללא דימומים כמו שהובטח לי לקראת ניתוח הכריתה? עד מתי אמורים לסבול דימום כלשהו ופחדים בלתי פוסקים שמא שוב אחזור אחורה..?

אדל שלום, בטווח של כחודש מהניתוח המקורי יש לצפות להפסקת הדימום. במידה שעדיין נמשך דימום קל מומלץ להיבדק פעם נוספת על מנת לווודא מה מקור הדימום והאם אכן קיים אזור בגדם הנרתיק שלא החלים באופן מלא. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן