תפרים בניתוח לניקוז ברטולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/11/2021 | 22:42 | מאת: קרין

חודש לאחר ניתוח לניקוז ציסטה בבלוטת ברטולין ועדיין יש תפרים שלמים כמו שהיו ביום הראשון. בדוח ניתוח מבית החולים אין שום הנחיה או אזכור לגבי התפרים. בביקורת אצל רופא מטפל נאמר שתוך שבועיים- שלושה ימסו אבל הם עדיין שם. בבית החןלים יש בילבול לא מצליחים להבין את סוג התפרים לפי הדוח. כמה זמן התפרים אמורים להישאר והאם יכול להיות שהתפריםל לא אמורים להנמס אלא יש צורך להסירם?

קרין שלום, מבין התפרים השכיחים בהם נעשה שימוש שגרתי בניתוחים גינקולוגיים ישנו תפר המכונה 'ויקריל' שנספג בד"כ תוך ששה שבועות. כך שמרבית הסיכויים שתוך כשבועיים נוספים התפרים ייעלמו. במרבית המקרים לא נעשה שימוש בתפרים שיש לחזור ולהוציא. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן