תפרים בשלפוחית לאחר ניתוח סעיף השופכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/11/2021 | 01:28 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב, לפני כשלושה שבועות עברתי כריתה של סעיף השופכה שהיה בגודל של 3.5 ס״מ. בניתוח שוחזר צינור השופכה, נעשו תפרים רבים בשלפוחית ואף בנרתיק. אני עם קטטר מאז. השבוע הוציאו קטטר ולא הצלחתי לתת שתן עד כדי חזרה למיון בסבל רב לאחר 9 שעות והכנסת קטטר חדש. במיון ראו גם בצקות (בדיקת אולטראסאונד) באזור התפרים. ייתכן שהיו שם וייתכן שנגרמו משעות של ניסיונות להוצאת שתן. האם יש דרך לעזור להחלמת הבצקת?

שלום, אם מדובר בבצקת היא אמורה לחלוף מעצמה. בינתיים הדרך העדיפה היא לבצע צנתור עצמי לסרוגין. ניתן ללמוד את הטכניקה בעזרת המדריכות של חברת קולופלסט שמבצעות הדרכה בבית ולעקוב בהמשך אחר כמות השתן הספונטני ומדידת השארית. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן