צניחת נרתיק.........

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/11/2021 | 23:26 | מאת: אני

הי אני חודשיים אחרי לידה נרתיקית שבה חתכו אותי ותפרו אותי המון זמן. התפרים התאחו לא טוב ואני אמורה לעבור ניתוח לתיקון.העניין הוא שגם הנרתיק שלי צנח ורואים ומרגישים אותו בפתח הנרתיק- זה מה שגניקולוג אמר לי. האם החתך שבוצע בי הוא הגורם לצניחת הנרתיק? והאם אצטרך להתמודד עם אי הנוחות הזאת לכל החיים? תודה.....

הי, ומזל טוב ללידתך! הגורם לצניחת הנרתיק / אברי האגן הינו הטראומה שנגרמת לרקמות התומכות (רקמת שריר ורקמת חיבור) ברצפת האגן במהלך מעבר הילוד בתעלת הלידה. בד"כ הנזק הנ"ל אינו קשור באפיזיוטומיה (חתך החיץ). אין שום סיבה שתסבלי מצניחת הנרתיק לכל החיים. ניתן לטפל בצניחה ביעילות בין אם באמצעים שאינם ניתוחיים (כגון תומכן / פסרי נרתיקי) או באמצעות ניתוח ייעודי לתיקון הצניחה. יתכן מאד שניתן אף לטפל בצניחה באותה ההזדמנות בה מבצעים תיקון של החתך שלדבריך החלים לא טוב. כדאי להיוועץ ברופא.ה מתחום האורוגינקולוגיה על מנת להעריך את המצב ולתכנן את הפתרון שיתן מענה לבעיות השונות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן