ניתוח עם פתיחת בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/11/2021 | 14:18 | מאת: אני

דר' פיינר שלום, האם כריתת הרחם בגישת פתיחת הבטן עם חתך אורכי באשה ללא עודף משקל ותפקוד תקין של איברי אגן הינה ניתוח עם סיכון גבוה לאובדן דם וצורך במתן דם. האם מצב כזה קורה באחוז גבוה של כריתות רחם (אובדן דם , דימום מסיבי ...) אני שואלת כי נודע לי שלפני הניתוח עושים בדיקת דם ע"מ לדעת את סוג הדם של המנותחת. כמו כן מה הסיכון לפגיעה באיברים הסמוכים במהלך הניתוח. (למיטב הבנתי פתיחת הבטן דווקא מאפשרת שדה ראיה טוב יותר של האיברים ובשל כך סיכון שכזה אמור להיות קטן יותר , האם נכון). תודה על תשובתך

שלום לך, כריתת רחם בטנית פתוחה מבוצעת לרוב עקב רחם שרירני גדול במיוחד (שווה בגודלו לרחם הריוני מעל 16 שבועות הריון) או בניתוחים מתחום הגינקולוגיה האונקולוגית לדוגמא עקב סרטן השחלות או סרטן צוואר הרחם. חסרון הגישה הפתוחה הינו תקופת החלמה ממושכת יותר וכאב מורגש יותר בהשוואה לגישה לפרוסקופית. בנוסף הסיכוי לזיהום בצלקת הניתוח גבוה יותר אף הוא. אובדן דם הינו אחד הסיכונים שבניתוח כריתת הרחם בכל גישה ועל כן לפני ניתוח לכריתת הרחם מקובל ליטול דגימת דם לבנק הדם למקרה שיהיה צורך במתן מנות דם. במרבית המקרים צורך זה אינו מתממש. מידת הסיכון לפגיעה באברים סמוכים תלוייה בין היתר בגודל הרחם ובמיקום השרירנים (אם מדובר ברחם שרירני) וכן בניתוחים קודמים שאולי עברת ובנוכחות הידבקויות אגניות. ככלל בניתוח לפרוסקופי/רובוטי הבטן מנופחת בגז והצפייה בשדה הניתוח נעשית דרך מצלמה איכותית כך שהיכולת לראות פרטים טובה לא פחות ואולי יותר בגישה אנדוסקופית בהשוואה לפתיחת הבטן. בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן