דליפת שתן פתאומית כל הזמן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/11/2021 | 23:35 | מאת: גילי

שלום ד"ר פיינר, אני בת 51, בעברי 3 לידות נרתיקיות. מזה כמה שנים בריחת שמן קלה מאד במאמץ - לא פגם באיכות החיים. ביומיים האחרונים דליפת שתן בכל כמה דקות (ביום ובלילה). האם תיתן כזו הדרדרות פתאומית? האם יכול להיות הפיך? ומה הטיפול?

שלום גילי, דליפת שתן בכל מצב אשר החלה בפתאומיות מחשידה לדלקת בדרכי השתן ומומלץ לבצע בדיקת שתן לכללית + תרבית גם אם אינך חשה בתסמינים קלאסיים כגון צריבה במתן השתן. מצבים אחרים העלולים לגרום לתופעה כזו כוללים 'נצור' (פיסטולה) - חיבור שלא אמור להיות בין שלפוחית השתן לנרתיק. מעבר שכזה עלול להיווצר בעקבות ניתוח באגן או לאחר טיפול בקרינה. בנוסף, תסמונת השלפוחית הפעילה ביתר (בעבר 'שלפוחית רגיזה') עלולה לגרום לדליפת שתן ביום ובלילה אם כי התסמינים על פי רב מופיעים בהדרגה. בכל המצבים ניתן לטפל ובמידה רבה לשפר את חומרת התסמינים או להעלימם לחלוטין. יש לפנות להערכה ע"י אורוגינקולוג.ית ולעיתים לבצע בדיקת אורודינמיקה שמטרתה לאפיין את מנגנון האי שליטה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן