דליפת שתן אחרי tvt-o

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/10/2021 | 20:50 | מאת: שולה

בת 72. לפני 5 יום עברתי ניתוח להרמת דפנות הנרתיק ו TVT-O . מאז הניתוח יש לי דליפת שתן כל הזמן. האם זה שכיח? בתודה שולה

שולה שלום, ניתוח TVT-O נועד לטיפול בדליפת שתן 'במאמץ' (כלומר בשיעול, עיטוש, צחוק וכו', מצבים המאופיינים בעליית הלחץ התוך-בטני) ושיעור ההצלחה שלו סביב 85%-90%. הניתוח לא נועד לטפל במנגנונים אחרים של דליפת שתן (כגון דליפה 'מדחיפות' או דליפה כתוצאה ממילוי יתר שך שלפוחית השתן). לעיתים לאחר ניתוח עלולה להיגרם באופן זמני החמרה לכאורה בתסמיני דליפת השתן. במצב זה כדאי לבצע בדיקת שתן כללית + תרבית לשלילת דלקת בדרכי השתן. אם הבדיקה תקינה מומלץ להמתין על תום תקופת ההחלמה (4-6 שבועות לאחר הניתוח) ולשוב להערכה במסגרת בה עברת את הניתוח. בהחלט יתכן כי במהלך התקופה הזו ישתפרו התסמינים והשליטה במתן השתן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן