כאבי בטן תחתונה אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/10/2021 | 16:42 | מאת: מילי

נותחתי לפני 6 שבועות. מייד לאחר הניתוח החלו כאבי בטן תחתונה וממשיכים כבר חודש וחצי. לדברי המנתח לא קשור לניתוח ונשלחתי לסיטי. מה זה יכול להיות ? האם לא כדאי לפני הקרנה של סי טי לבצע א.ס. וגינלי (אם מותר אחרי חודש וחצי מהניתוח) + א.ס. שלפוחית שתן ? האם סי טי היא הבדיקה הנכונה ?

מילי שלום, נכון שהכאב לא בהכרח קשור ישירות בניתוח, אם כי נהוג לומר ברפואה 'אין גם כינים וגם פשפשים' כלומר אם עברת ניתוח בחלל הבטן/אגן (גם אם בגישה וגינלית) ומיד אח"כ החלו כאבים, אז סביר שיש קשר בין הדברים. יכולות להיות סיבות רבות לכאב שלאחר ניתוח כמו לדוגמא 'קולקציה' (הצטברות של דם) שלעיתים נוטה להזדהם, דלקת בדרכי השתן, מתח הנוצר באזור בו כיפת הנרתיק קובעה אל האגן (תלוי באיזו טכניקה) ועוד. א.ס. וגינלי יכול לזהות קולקציה באגן ביעילות ובהחלט אפשרי בטווח ששה שבועות מהניתוח. CT ייטיב לראות בעיות הקשורות במערכת העיכול. מומלץ לעבור הערכה מלאה הכוללת שאלות בדבר תסמינים נוספים פרט לכאב וכן מיקום הכאב ואופיו, בדיקה גופנית מכוונת לאזור הבטן והאגן, בדיקות מעבדה (דם ושתן) ובדיקת הדמייה US/CT וכו' ומשןם להמשיך. בברכה

24/10/2021 | 06:39 | מאת: מילי

תודה רבה על המענה המפורט :)

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן