מה קורה בגוף אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/10/2021 | 00:58 | מאת: ר

אחרי כריתת רחם , צוואר רחם וחצוצרות. הבנתי שיש תפר בנרתיק, האם ביחסי מין מגיעים לאיזור התפר?!האם חשש בגלל זה הוא הגיוני?! דבר נוסף, במצב רגיל בקיום יחסים הזרע ממשיך לכיוון הרחם, מה קורה אחרי הניתוח? (אם הנרתיק חסום בצידו השני בגלל התפר,לאן הולך הזרע)

שלום לך, אכן קצה הנרתיק סגור בתפר ועל כן מומלץ שלא לקיים יחסי מין עם חדירה למשך ששה שבועות לאחר הניתוח. לאחר מכן (ולאחר שנבדקת ע"י המנתח) בד"כ אין חשש. במצב זה, נוזל הזרע בחלקו נשפך בחזרה אל מחוץ לנרתיק ובחלקו נספג ברקמות ונעלם. בברכה

15/07/2023 | 01:32 | מאת: פ

רופא שלך סיפר לך על כיפת הנרתיק? אני לא ידעתי על זה לפני הניתוח הארור הזה

15/07/2023 | 23:46 | מאת: ר

מה בנוגע לכיפת הנרתיק?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן