אוננות אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/10/2021 | 00:50 | מאת: ריקי

אחרי כריתת רחם וחצוצרות בגישה וגינלית, האם יש בעיה עם אוננות?

שלום ריקי, אין בעיה עם עצם המגע, כמובן להקפיד על ידיים נקיות אם מדובר בימים ספורים לאחר הניתוח והפצעים טרם החלימו (תהליך ההחלמה אורך סביב שלושה שבועות). אבל חשוב להימנע מלהחדיר לנרתיק אביזרים (כמו ויברטור) לצורך אוננות כיוון שהקצה הפנימי של הנרתיק סגור באמצעות תפר והחדרה בכח של חפץ לנרתיק עלולה תיאורטית לגרום לפתיחת התפר מה שעלול להוביל לדימום ולסכנה. עם זה הייתי ממליץ להמתין כששה שבועות מהניתוח ולביקורת הרופא שמטרתה לוודא החלמה תקינה של הפצע הניתוחי. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן