אחרי כריתת רחם וגינלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/10/2021 | 00:49 | מאת: רייצ'ל

שלום רב, בת 37 עברתי כריתת רחם וחצוצרות וגינלית. שאלותי: 1. 5 ימים אחרי הניתוח בטעות הרמתי את התינוקת (7.5 ק"ג ),עד כמה זה חמור ואיזה נזק יכול להגרם? 2.האם יש מניעה מלשבת באמבטיית מים?

שלום רייצ'ל, 1. תנוח דעתך, לא קרה שום אסון. ככלל מומלץ להימנע בשבועות הראשונים ממאמצים גדולים ומנשיאת משקלים כבדים כדי לתת לאזור להחלים. אבל זה לא שבהרמה אחת של התינוקת את עלולה לקרוע את התפרים. רק תשתדלי יותר להרים כאשר את בישיבה ופחות בכריעה. אפשר גם להיוועץ בפיזיותרפיסטית מתחום רצפת האגן כדי לקבל הנחיות יותר ספיציפיות של מה וכיצד לנהוג. 2. אין מניעה אם זו אמבטיה אישית שלך שאת שולטת על מידת הניקיון. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן