ניתוח לרקטוצלה עם בעיה נילוות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/10/2021 | 20:14 | מאת: דפנה

שלום דר פיינר, יש לי פודנדל נוראלגיה, פרו׳ אחינועם לב שגיא אמרה שאסור לי לעבור ניתוח תיקון עם רשת. האם אתה מבצע ניתוח רקטוצלה ללא רשת ? מה אחוזי ההצלחה שלו מבחינת צניחה חוזרת ? תודה דפנה

דפנה שלום, בהחלט כן. תיקון צניחה במדור האחורי ('רקטוצלה') מבוצע בד"כ ללא רשת ושיעור ההצלחה טוב מאד (מעל 90% על סמך עבודות מחקר ברמה מתודולוגית גבוהה). יתרה מכך, על פי המלצות ה-FDA ועל פי המידע בספרות המקצועית בתחום זה, מומלץ שלא לעשות שימוש ברשת בניתוחים לתיקון צניחה המבוצעים דרך חתך בנרתיק (בשונה מניתוחים המבוצעים בדך דופן הבטן בלפרוסקופיה או לפרוסקופיה רובוטית). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן