דלקת בשתן או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/09/2021 | 04:38 | מאת: מירי

אני בת עשרים, נשואה, לא בהריון. מאובחנת עם וסטיבוליטיס וליכן סקלרוזיס בעריה. לפני חודשיים הרגשתי פתאום בחילות קשות וכאבי אגן איומים, הרופא שלח אותי לערוך בדיקת שתן לבדוק האם ישנה דלקת ובתוצאות היה לויקוציטים- 500 בהמשך השבוע- תרבית שלילית, כשהכאבים המשיכו פניתי למוקד נשים בקופה ושם אמרו שהתפוצצה לי ציסטה בשחלה ולכן הכאבים, ולא נתנו לי כלום וגם לא אמרו המשך הנחיות, כשהכאבים לא פסקו ולא הראו סימני ירידה רופא המשפחה הפנה אותי למיון ושם עשו לי בדיקת שתן נוספת, שוחררתי לאחר שלא מצאו כל ממצא מדאיג, לאחר שבוע התקשרו אלי מבה"ח לומר שהיה לי חיידק בשתן ואם אני מרגישה טוב כעת אני לא צריכה לקחת אנטיביוטיקה,(החיידק היה סטרפטוקוק) כבר הרגשתי טוב אז לא לקחתי, לאחר חודש בדיוק פתאום שוב הרגשתי אותו דבר, בחילות, כאבי אגן איומים(בטן וגב) ושוב עשיתי בדיקת שתן מיד ושוב התוצאות לויקוציטים-500 והתרבית שלילית. פנינו למוקד נשים ושם הפעם לא מצאו כלום והפנו אותנו בהמשך למיון שוב. במיון ערכתי שוב בדיקת שתן וכמו בפעם הקודמת שחררו בלא כל ממצא מדאיג ולאחר שבוע התקשרו שיש חיידק בתרבית, אותו חיידק כמו הפעם הקודמת.(סטרפטוקוק) הם הציעו שאקח מוקסיפן חמישה ימים שלוש פעמים ביום על מנת לראות האם זה באמת הגורם לכאבים. סיימתי אנטיביוטיקה לפני שבוע וחצי ופתאום עכשיו, שבוע וחצי אחרי שסימתי אנטיביוטיקה התחלתי להרגיש רע מאד, יותר מהפעמים הקודמות, כאבי אגן, בחילות, כאבי ראש, וקצת סחרחורות, הכאבים קצת מקרינים לי לרגליים ולגב למעלה, לדעתי גם היה לי חום(לא מדדתי אבל הרגשה כללית של חום) הרופא משפחה הפנה אותי לעשות בדיקת שתן נוספת לראות שהכל תקין, ויצא הפעם לויקוציטים 75 וחיידק אי קולי בשתן. אני רוצה להבין מה קורה איתי, מה זה החידקים האלו? הם מסוכנים? איך קורה שבבדיקת שתן בקופה לא רואים חידק ורק בבי"ח(פעמיים!) רואים? ולמה בכלל נהיתה לי דלקת אם לפני שבוע ויומיים סיימתי אנטיביוטיקה? יכול להיות שהסטרפטוקוק באמת הוא הגורם לכאבי האגן? מה ההמלצה הלאה? לא יודעת מה אני אמורה לעשות... עכשיו לקחתי אוגמנטין 7 ימים 3 פעמים ביום. והכאבים לא עברו. תודה מראש, אשמח לתשובה, אני ממש מודאגת.

מירי שלום, ככלל סטרפטוקוק שצומח בתרבית שתן (עפ"ר סטרפטוקוק מקבוצה B) אינו גורם לדלקת קלינית ואין לו חשיבות בקרב אנשים בוגרים אך עלול לסכן את העובר במהלך לידה וגינלית ולכן נהוג לטפל אנטיביוטית תוך כדי הלידה. מעבר לכך נשמע שנחוצה הערכה קלינית טובה ע"י רופא.ה מתחום האורוגינקולוגיה או האורולוגיה על מנת לברר את הקשר בין הממצאים בבדיקת השתן לבין התסמינים שאת חווה (כאב אגני, בחילות, סחרחורת וכו'). בברכה

03/10/2021 | 14:16 | מאת: מירי

תודה רבה:) המשך יום טוב.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן