כדורים ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/09/2021 | 16:02 | מאת: הדר

דר שלום, כאשר יש לי ווסת אני לוקחת כדורים משככי כאבים שמעלימים את הכאב. הכדורים נלקחים כל 6 שעות במשך יומיים: אופטלגין,4 כדורים כל 6 שעות. אם אני לא לוקחת את הכדורים, הכאבים מעלימים לרוב את הכאב לגמרי. האם יכול להיות חשש לאנדרומ. או שאם כדורים משככי כאבים מעלימים את הכאב ,בהכרח אין לי אנדרומ.? תודה

הדר שלום, לא ניתן לקבוע אם מדובר באנדומטריוזיס או בכאב אחר הקשור לווסת רק על סמך מידת התגובה או העדר תגובה למשככי כאב. נדרשת הערכה קלינית מלאה לשם כך. בברכה, דר' בני פיינר

23/09/2021 | 02:31 | מאת: הדר

אם הבנתי אותך נכון-עצם העובדה שמשככי כאבים מעלימים את הכאב לאוו דווקא מצביע שאין לי אנדרו. יש סממנים אחרים לדעת לפני שאלך לרופא שיישלח לבדיקות? תודה

הבנת נכון מאד ואין תחליף להערכה קלינית מסודרת ע"י רופא.ה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן