צניחת שלפוחית בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/08/2021 | 11:44 | מאת: אורטל

שלום דר פיינר, אני נמצאת כרגע בשבוע 14 בהריון שלישי, בהריונות הקודמים בגלל רחם אחורי היה לי קושי להטיל שתן בשעות הלילה והבוקר ולאחר שבןע 14 זה יסתדר, כעת חווה קושי כבר משבוע 9 ובנוסף צניחה של שלפוחית השתן בדרגה 3 לפחות. הריון קודם היה אותו סיפור אך הצניחה ״נעלמה״ גם אחרי שבוע 14. אני מטופלת אצל פיזיו רצפת אגן כבר שלוש שנים והיא התאימה לי פסארי קובייה אבל זה כאב בלתי נסבל אין סיכוי שאצליח ללכת עם זה, אני מיואשת מהמצב וטועה אם נגזר עלי להיות כך כל ההריון? יש לציין שלא היו שום תסמינים של צניחה לפני ההריון והכל היה רגיל. נ.ב מנסה לקבוע למרפאה שלך תור אבל לצערי אין תורים קרובים ממשיכה לנסות.. תודה רבה מראש!!

אורטל שלום, אכן התופעה מוכרת ולעיתים אף מצריכה לימוד של טכניקה הקרוייה 'צנתור עצמי לסרוגין' על מנת שלא להיקלע לאצירת שתן ולמנוע את הצורך לפנות לחדר מיון אם קורה התרחיש הנ"ל וכפי שאת כבר יודעת ככל שההריון גדל, שכיחות הבעייה פוחתת כיוון שהרחם וצוואר הרחם מתיישרים זה ביחס לזה והרחם ההריוני ככל שגדל נושא את עצמו מעל עצמות האגן הגרמי. בנוגע לצניחה, אכן תומכן (פסרי) יכול מאד להקל ולעזור ובמידה ש'קוביה' גורמת לך לאי נוחות או כאב, ניתן במרפאה לבצע התאמת תומכן ולנסות סוגים שונים אחרים כגון טבעת עם תמיכה או 'דונט' שיתכן שיהיו לך נוחים וקלים יותר לתפעול. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן