ממצאים היפואקוגנים בשחלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/08/2021 | 14:45 | מאת: מיכל

אני שבועיים לאחר סבב ראשון של הקפאת ביציות. באולטרסאונד שעשיתי במעקב זקיקים במהלך הסבב הטכנאית אמרה שרואה 3 אנדומטריומות בשחלה הימנית בגדלים 16-20 מ"מ. היום עשיתי אולטראסאונד ורשמו לי: שחלה ימנית: ממצא היפואקוגני עכור בעל גבולות מוגדרים, לא עגולים, ללא זרימת דם במימדים: 31*22*32 מ"מ. לא ניתן לשלול בממצא שמתאים לאנדומטריומה. שחלה שמאלית: ממצא היפואקוגני לא צלול גבולות סדירים במימדים 17*18 מ"מ. 1. לגבי הממצא בשחלה הימנית, האם הגיוני שאנדומטריומה תגדל בזמן כל כך קצר? במהלך הסבב ראו 3 ממצאים בגדלים 16-20 מ"מ והיום ראו ממצא אחד אבל גדול יותר. בסנוף באולטרסאונד שביצעתי לפני 4 חודשים לא ראו שום ממצא. האם התיאור אכן מתאים לאנדומטריומה? 2. מה יכול להיות הממצא בשחלה השמאלית? 3. שחלה ימנית בגודל 38*50*52 מ"מ. האם תקין או גדול מדי? בתחילת הסבב הזהירו אותי לא לעשות יוגה כי השחלות גדלות ואני תוהה אם זה עדיין גודל שצריך לחשוש. יש לי תור לרופאת נשים רק בעוד חודש ואני מאוד מוטרדת. האם הממצאים מדאיגים? האם צריך לבקש תור דחוף לרופאה? בנוסף לפני כחודשיים התגלה אצלי ממצא בכבד בגודל 1.5 מ"מ שחשוד כהמנגיומה או כבד שומני פוקלי אז אני תוהה אם זה מגביר את החשד למשהו מדאיג. תודה!

שלום מיכל, ראשית הפורום הזה נועד לדון בבעיות מתחום רצפת האגן ופחות בממצאים שחלתיים. לשם כך ישנם פורומים אחרים העוסקים בגינקולוגיה כללית. בקצרה, על פניו התיאור שמופיע בדוח הבדיקה שלך לא נשמע מדאיג. גם אם יש אנדומטריומה בקוטר 3 ס"מ בד"כ לא מדובר בממצא מסוכן או כזה שמצריך טיפול או ניתוח. לאור העובדה שקיימים מספר ממצאים ציסטיים קטנים בשחלות נשמע שדרוש מעקב. וגם לא ציינת האם במסגרת הטיפול לשימור פריון קיבלת טיפול הורמונלי במטרה לעודד יתר-ביוץ. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן