צניחת צוואר רחם בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/08/2021 | 08:00 | מאת: אורטל

היי! אני בהריון בשבוע 11 כעת, הריון שני הייתה תופעה אצלי בשבוע הזה בדיוק של צניחת צואר רחם לשבוע ימים שכללה קושי בהטלת שתן, יש לי רחם אחורי והוסבר לי שבשבועות האלה הוא התהפך קדימה ובגלל זה צנח הצואר ואז לאחא ההתהפכות הסתדר ועלה מעלה.למרות שהרופאים שפניתי אליהם אמרו שזה מצב שילך ויחמיר עם ההריון מה שלא קרה. עכשיו אותו סיפור בדיוק צוואר הרחם ממש מציק ובולט יש אפשרות שבאמת מדןבר באותו הסיפור? מאוד חוששת ממצב שבו זה ישאר, והאם באמת רחם אחורי מתהפך בהריון? תודה!

אורטל שלום, ככל שההריון מתקדם הרחם נוטה להתיישר עד שבהמשך ההריון כיוון הכפיפה המקורי של הרחם מאבד מהרלוונטיות שלו. בנשים עם רחם אחורי שכיח יותר שלקראת סוף השליש הראשון ותחילת השליש השני להריון הדחיקה של צוואר הרחם קדימה מקשה לעיתים על מעבר השתן ויוצרת הפרעה ולעיתים רחוקות אף חסימה של ממש עד לאצירת שתן. ללא קשר לכך כשהרחם צנוח וצוואר הרחם מתבלט מבעד לפתח הנרתיק הדבר גורם לאי נוחות רבה ולעיתים במידה שנמשך לאורך ההריון עלול גם להגביר את הסיכון לירידת מים מוקדמת או ללידה מוקדמת. ממליץ לך לפנות למרפאה לאורוגינקולוגיה על מנת להיבדק ולשקול את הצורך בהתאמה של תומכן נרתיקי (פסרי) לתקופת ההריון. אביזר זה במידה שנחוץ מסייע לשמוע את צוואר הרחם במקומו ולהקל עליך בתחושת הבלט והאי נוחות. בברכה, דר' בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן