איך מאבחנים אנדומטריומות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/07/2021 | 22:00 | מאת: מיכל

שלום, באולטרסאונד (בטני) שעשיתי במעקב זקיקים במהלך סבב של שימור פוריות הטכנאית אמרה שרואה 3 אנדומטריומות באחת מהשחלות בגדלים 16-20 מ"מ. לא אבחנו אצלי עדיין אנדומטריוזיס למרות שאני סובלת מכאבים בבטן התחתונה ובאגן ומתסמונת המעי הרגיז, אבל התכנון היה להתחיל אבחון לאחר סבב שימור פוריות. כמו כן לא עברתי בנתיים בדיקה פנימית (בתולה). רציתי לשאול איך יודעים שההמצאים הנ"ל הן אכן אנדומטריומות ולא גידולים ממאירים למשל? מוטרדת מאוד מהממצאים האלה. תודה!

שלום מיכל, לציסטה מסוג אנדומטריומה מראה אופייני באולטרהסאונד שהינו שונה מהמראה האופייני של גידול שחלתי ממאיר. בנוסף לכך ממצאים בגודל 16-20 מ"מ במרבית המקרים אינם מדאיגים. עם זאת, מומלץ להיות במעקב על מנת לוודא שלא חל שינוי במראה של הממצאים הללו לאורך זמן, אשר עלול להעלות את מידת החשד. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן