תוצאות דפקוגרפיה תחת mr

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/07/2021 | 10:09 | מאת: סופיה

עברתי את הבדיקה הנל עקב בעיות התרוקנות ורקטוצלה . לפני שנה וחצי עברתי כריתת רחם עקב צניחה. ( יש שאלות לגבי אופי הניתוח הזה ומדוע לא תוקן הרקטוצל) בבדיקה: אנטרוצל בינוני גורם ללחץ חיצוני על הרקטום. עקב כך מופיעה התפשלות אנורקטאלית. רקטוצל גדול קדמי לא מתרוקן. קטן אחורי כן מתרוקן Posterior perineal decened האורוגניקולג אומר שאני מתאימה לתיקון אחורי רקטוצל משמעותי ספינקסר תקין , אך לא בטוח שזה יחזיק בגלל בעיית ההתרוקנות. אני בת 65, צעירה במראה ואופי, ספורטבית אבל איין לי חיים. כאבי בטן, שימוש באצבעות, תיפקוד קשה בהליכה. האם לנסות בכל זאת ניתוח ? מינימום של איכות חיים ? הרבה שאלות שאלתי כבר לא יודעת על מי לסמוך תודה מראש

סופיה שלום, על פי הדפקוגרפיה שהדגימה רקטוצל קדמי גדול שאינו מתרוקן בהחלט יתכן שתיקון הצניחה תביא לשיפור ביכולת ההתרוקנות. כמובן שהדבר צריך להעשות לאחר בדיקה קלינית ולוודא שקיימת קורלציה בין ממצאי הבדיקה הקלינית לבין ממצאי הדפקוגרפיה. במידה שהמצב גורם לפגיעה באיכות חייך ובהנחה שהוסברו לך במדוייק מהלך הניתוח והסיכונים הרלוונטיים כמו גם דרכי טיפול אפשריות שאינן ניתוחיות, הבחירה בניתוח נשמעת בהחלט סבירה. בברכה, ד"ר בני פיינר

08/07/2021 | 14:40 | מאת: סופיה

תודה מקרב לב על תשובתך המהירה. בהחלט הוסברו לי הסיכונים. הייתי רוצה לדעת למה הכוונה אפשריות שאינן ניתוחיות ? ומה לגבי ההתפשלות של המעי? כמו כן האם עלי להיזהר בספורט בעמידה וכפיפות בטן? בכל מקרה תשובתך הינה מרגיעה תודה ושוב תודה

פתרונות שאינם ניתוחיים הכוונה לדוגמא לתומכן (פסרי) נרתיקי שיכול להועיל במידה חלקית. ואם כבר ניתוח, הגישה הניתוחית הנבחרת במצב של צניחה שלאחר כריתת הרחם הינה ניתוח המבוצע דרך דופן הבטן (בלפרוסקופיה רגילה או רובוטית). לעיתים יש צורך בביצוע חלק קטן מהניתוח דרך פתח הנרתיק אך עיקרו כאמור מבוצע דרך פתחים זעירים בדופן הבטן. שבת שלום

10/07/2021 | 16:12 | מאת: סופי

מודה על תשובתך המהירה והמפורטת. הארת את עיניי. אם הייתי מגיעה אליך מלכתחילה, היו נחסכים ממני שנתיים של סבל. וטעויות עתידיות. שבת שלום מודה מקרב לב

12/07/2021 | 11:02 | מאת: סופיה

שלום, שאלה אחרונה: בניתוח הקודם הוצאו הרחם והשחלות והנרתיק קובע עם רשת. לפרסקופיה דרך 4 חורים קטנים. הרקטוצלה לא טופלה. האם בניתוח החוזר יש צורך שוב ברשת? אני צריכה לבוא מחיפה. חשוב לי לדעת מה מחכה לי. אני מלאת סבל וחרדות. תודה, זאת שאלה אחרונה בהחלט

קרוב לוודאי שלא. תלוי בתמיכה כיום בכל מדורי הנרתיק. אם אזור כיפת הנרתיק והמדור הקדמי (זה שגובל בשלפוחית השתן) תמוכים היטב אז יתכן שניתן להסתפק בתיקון של הרקטוצלה ולשם כך אין צורך ברשת. אין מנוס מבדיקה מקיפה על מנת להעריך את התמיכה במדורים השונים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן