חיזוק רצפת האגן בצניחה של השלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/07/2021 | 10:05 | מאת: ג׳יין

יש חברה בשם אגן בריא שמציעה למכירה מכשיר ביופי דבק שמתרגל חיזוק של רצפת האגן . השאלה אם אכן המוצר מוכר ועוזר לעצירת דליפת שתן. הם אמרו שהמוצר דומה לכיסא בין פידבק שנמצא במרפאות של אורוגניקולוגיה

שלום ג'יין, קיימים סוגים רבים של מערכות ביופידבק למטרה זו. הטיפול בביופידבק הינו חלק מהטיפול ה'שמרני', וטוב לעשותו בהדרכה של פיזיותרפיסטית העוסקת בשיקום רצפת האגן. לעיתים יש צורך בטיפול שהינו התערבותי יותר כגון לייזר וגינלי ייעודי, הזרקה של חומר המעבה את אזור הסוגר או ניתוח קטן וזעיר פולשני (ניתוח 'סרט') לצורך טיפול יעיל בדליפת השתן. ככלל מומלץ לפנות לייעוץ ע"י רופא.ה מומחה.ית באורוגינקולוגיה על מנת להעריך את המצב באופן מדוייק ולדון באפשרויות הטיפול הרלוונטיות. בברכה, ד"ר בני פיינר

08/07/2021 | 14:25 | מאת: ג’יין

אני בת 37 ומתכננת עדיין ללדת. האם אתה בעצם אומר שאני לא צריכה לרכוש את המכשיר? אני פניתי למרפאת פיזיוטרפיה ונאמר לי שזו פגישה חד פעמית עם הנחיות לתרגול בבית . וחשבתי שהמכשיר יכול להיות יעיל יותר, כי לא קיבלתי מענה במרפאה

זו לא תהיה טעות לרכוש את המכשיר, אבל הייתי מביא אותו איתי לפגישה עם הפיזיותרפיסטית על מנת לקבל הנחיות כיצד להשתמש בו וכיצד לשלב זאת עם תרגילים קונבנציונאליים לחיזוק שרירי רצפת האגן. אגב בד"כ הטיפול בפיזיותרפיה לרצפת האגן אינו מסתכם בפגישה חד-פעמית.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן