עצירות ולחץ בפי הטבעת אחרי ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/07/2021 | 21:24 | מאת: בוריס

שלום, אמא שלי עברה ניתוח כריתת רחם. לפי מידע שנמסר לה על תופעות צפויות לאחר ניתוח הבנתי שמעיים אמורים לחזור לפעילות לאחר 48 שעות. למרות זאת זה כבר יום שלישי לאחר ניתוח והיא עדיין לא מצליחה ללכת לשירותים ומרגישה לחץ בפי הטבעת. היא לקחה כף של סירופ לבולק ולאחר כמה שעות הופיעו לה לחץ דם גבוה ודופק גבוה. מותקן לה קוצב לב. אשמח לקבל מידע

שלום בוריס, בימים הראשונים לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן קורה לעיתים שיש קושי ביציאות על רקע כאב מקומי, נוכחות תפרים קרובים וכו'. לעיתים אין מנוס מלהעזר בנרות ובמקרים חריגים אף חוקן באופן חד פעמי. לאחר מכן בע"פ התפקוד שב למצב תקין בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן