לידה וגניאלית לאחר קרע 3a

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/07/2021 | 08:22 | מאת: עדי

בת 32 לאחר קרע 3a לפני כמעט שנתיים. כרגע שבוע 24, עדין לא החלטתי מה לגבי הלך הלידה שתהיה. ההתלבטות שלי היא קשה בגלל שאובייקטיבית לפי הבדיקות ישנו חסר, דפקט. אך סובייקטיבית אני לא מרגישה שינוי כלשהו בחיי ,כלומר לא סבלתי מבריחות של גזים או חס וחלילה צואה כן ההחלמה היתה ארוכה עד שהרגשתי טוב. לצורך העניין גם כאבים בקיום יחסי מין לא חשתי. עכשיו בהריון הדבר היחיד ששמתי לב אליו הוא שאני קמה משכיבה או ישיבה ממושכת היא הרגשת או נוכחות של קירות הנרתיק אולי היכן הצלקות זה לכמה שניות בלבד ועובר. מעניין אותי עד כמה ההחלטה על קיסרי היא באמת "כסתח" ,ברור לי שעכשיו הסכוי לקרע חוזר הוא מעל 7 אחוזים ועדין ליבי אינו רוצה בקיסרי. האם נכחת או הכרת בנות שהקרע שלהן חזר בלידה חוזרת? או שהצוות מנסה לעשות את המיטב כשיש יולדת כזאת כדי שלא יקרה שוב? תודה מראש

עדי שלום, חס וחלילה לא מדובר בכסתח. כיוון שהסיכון לקרע מערב סוגרים גבוה יותר לאחר קרע שכזה בעבר, ושקרע נוסף עלול להוביל לתסמינים קשים של אי נקיטת צואה עם השלכות דרמתיות על איכות החיים, נעשה כל מאמץ להימנע מכך ומבחינה זו ניתוח קיסרי אלקטיבי מפחית סיכון. לא כל שכן אם כבר כעת מודגם חסר בשלמות הסוגר. החשש הוא פחות מבעיות בשליטה כעת אלא בעוד 10, 20 ו-30 שנה כשאנו מתבגרים ומסת השריר ממילא פוחתת ואיתה גם התפקוד. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן