ציסטולה דרגה 2 וקרוספיט

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/06/2021 | 14:20 | מאת: עדי

אחרי לידה שלישית ואגינלית שהיתה מהירה מאוד יש לי צניחה של השלפוחית לעניות דעתי דרגה 2 אבל אני רק שלושה שבועות לאחר לידה. לדעתי זה לא היה המצב לפני הלידה הנוכחית אם כי כן סבלתי מבריחת שתן בעת קפיצות על חבל וכו. אני אעשה כמובן פיזיו של רצפת האגן, אך האם נידונתי לא לעשות קרוספיט יותר בשל הרמות המשקלים? קראתי שיש טבעת שיכולה להרים פיזית את האיברים . היה ושמים אותה בזמן הפעילות הגופנית-האם זה יאפשר כן להרים משקלים? או שעלי לחשוב על ספורט אחר )מה שמדכא אותי מאוד) תודה מראש! עדי

עדי שלום ומזל טוב! נכון שמי שסבלה או סובלת מבעיות הקשורות בהחלשות רצפת האגן, לא הכי מומלץ לה ענפי ספורט שכרוכים בהעלאה קיצונית של הלחץ התוך-בטני כדוגמת קרוספיט. תומכן נרתיקי ('פסרי') יכול להועיל בהפחתת תסמיני הצניחה בעת פעילות ספורטיבית ובכלל. כמובן שאם זה מה שנותן לך את שמחת החיים אז אל תוותרי ויתכן שיום בהיר אחד יהיה צורך לטפל בצניחה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/06/2021 | 13:57 | מאת: עדי

תודה רבה! כרגע אין לי תסמינים(מצד שני גם לא עושה שום פעילות..) האם המצב יכול להתדרדר למרות השימוש בפסרי בזמן האימון בגחל סוג האימון?..

עקרונית המצב נוטה להחמיר עם השנים כיוון שכח הכובד פועל וגם פעולות שגרתיות רבות שאנו מבצעים כרוכות בהפעלת שרירי הבטן ועלייה בלחץ הבטני. הפסרי עשוי להגן במידה מסויימת אבל לא בטוח שלמנוע את ההחמרה באופן מוחלט. ובכלל קשה להתנבא מי תחווה החמרה ובאיזה קצב.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן