הצטלקות לאחר ניתוח בבלוטת ברטולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/06/2021 | 06:14 | מאת: אלמונית

שלום.. לפני כ 3 חודשים עברתי ניתוח לניקוז אבטס בבלוטת הברטולין.. מאז עדיין בכאבים מדי פעם, כמו כן יש תחושה של נפיחות.. בפגישה עם רופא נשים נאמר לי שיש לי הצטלקות ברקמת החיבור.. למה הכוונה? האם זה יכול לעבור לבד או שצריכים לחזור ולנתח המקום.. אם כן מה בדיוק עושים במקרה כזה, ואיך? תודה רבה.

שלום לך, הכוונה היא שהצלקת שנוצרה באזור החתך רגישה וגורמת לכאב. טיפולים שעשויים לעזור: 1. פיזיותרפיה לרצפת האגן (עיסוי מקומי, תרגול שיטות הרפיה) 2. עיסוי האזור עם ג'ל מיוחד שרוקחים במעבדות הסופר-פארם ומפחית את הכאב הנובע מהצלקת. 3. הזרקה מקומית של סטרואיד במינון נמוך יחד עם חומר מאלחש Trigger point injection 4. הסרת הצלקת הרגישה (כירורגית) ותפירה מחדש. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/06/2021 | 07:21 | מאת: אלמונית

1. האם הכאב והנפיחות מהצלקת יכולים לעבור לבד בלי טיפול? 2. איך קוראים לג'ל המיוחד? (סעיף 2) האם כדי לקבלו צריך הפניה מרופא נשים/ משפחה? תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן