בריכה וים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/05/2021 | 11:11 | מאת: לימור

שלום ד"ר פיינר, שוב אני עם שאלה לגבי התפרים. עברתי ניתוח להוצאת ציסטה מהנרתיק לפני חודש בדיוק, הרופא שניתח אותי מאוד לא עיקבי עם התשובות שהוא נותן ואני לא רגועה לגביו.. הוא טוען שיש המון תפרים וחלקם גם עמוקים מאוד ושאסור לי ים, בריכה ויחסים 3 חודשים מהניתוח, אחכ אמר שאולי אפשר רק ים וכל פעם משנה את דעתו.. המקום נראה לי החלים לחלוטין, לא רואים שום תפרים ואין לי כאבים או משהו, אפשר להניח שגם התפרים היותר עמוקים נמסו.. האם באמת יש סיכון כזה גדול אם אכנס לבריכה כ5 שבועות אחרי הניתוח? הוא הפחיד אותי על זיהום בתפרים..מה הworse case? כל ההתנהלות שלו נשמעת לי לא הגיונית ו3 חודשים בלי ים בריכה או יחסים נראה לי מופרך בכל קנה מידה.. האם אפשר לדעתך ללכת לרופא נשים כללי שיוכל פשוט להסתכל ולהגיד את דעתו למרות שהוא לא מנתח? אני לא שקטה עם הרופא הזה בכלל.. מה דעתך? תודה!!

לימור שלום, נראה לי שהדבר הנכון לעשות אם את לא מקבלת תשובות ברורות מהרופא המנתח הוא לפנות לרופא נשים לבדיקה יחד עם דו"ח הניתוח בו אמור להיות פירוט מדוייק של מה נעשה בניתוח. כך ניתן יהיה להבין יותר את הסיבה להמלצות שקיבלת ולייעץ לך בהתאם. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן