צניחת שלפוחית לאחר ניתוח tvt

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/05/2021 | 06:49 | מאת: אנונימית

עברתי ניתוח tvt לפני שלושה ימים. יום אחרי בהגיעי הביתה גיליתי שיש לי גוש בפתח הנרתיק. בתחושה שלי זאת השלפוחית שגלשה לה למטה. האם ייתכן מצב כזה כל כך מהר אחרי ניתוח. יום אחרי. זה ממש מפריע לי. התחושה היא כאילו תקוע לי בפתח הנרתיק טמפון שהוכנס לא נכון. פניתי למרפאה ונאמר לי שזה לא דחןף אך כדאי שאגיע לביקורת בהקדם. זה ממש מפריע, מציק ומדאיג. בנוסף, הניתוח נערך ביום ראשון, היום יום רביעי ואני עדיין מדממת. האם זה הגיוני. תודה ד"ר.

שלום לך, ניתוח TVT שתכליתו לטפל בדליפת שתן במאמץ, אינו מוכר כדורם סיכון להתפתחות של צניחת אברי האגן, בוודאי שלא תוך ימים ספורים מביצועו. אני מעריך כי מידה מסויימת של צניחה (שככל הנראה לא היתה די מתקדמת על מנת לגרום לתסמינים קליניים) היתה קיימת עוד בטרם הניתוח וכעת מסיבה כלשהי הצניחה באה לידי ביטוי ביתר שאת ומורגשת יותר על ידך. אכן כדאי להיבדק לצורך הערכת מצב עדכנית. במידה שאמנם מאובחנת כעת בנוסף צניחת שלפוחית השתן (מכונה גם ציסטוצל), יהיה צורך לשקול האם בשלב זה להסתפק בטיפול שמרני כגון חיזוק שרירי רצפת האגן או שימוש בתומכן (פסרי) נרתיקי או לתכנן התערבות ניתוחית נוספת על מנת לתת מענה גם לבעיית הצניחה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן