הריון נוסף אחרי ניתוח צניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/05/2021 | 20:41 | מאת: מיכל

שלום, אובחנתי עם צניחת רחם שמצריכה התערבות כירורגית, הרמת הרחם ברצועות רשת בגישה ביטנית וכו. ברור שעדיף לסיים ילודה ולתקן אבל במידה ואעבור לידה קיסרית אחרי הניתוח האם אצטרך תיקון נוסף? מה הסיכויים/ האחוזים שההריון לא יקלקל את התיקון?

מיכל שלום, עיקר הנזק לרקמות התומכות באברי האגן מתרחש כתוצאה מהלידה הוגינלית ופחות כתוצאה מההריון עצמו (על אף שסביר להניח כי עצם נשיאת ההריון גם היא משפיעה במידה מסויימת). ניתוח קיסרי אלקטיבי מפחית את הסיכון לפגיעה בתמיכה באברי האגן ופורסמו בספרות המקצועית מספר סדרות מקרים (בשונה מעבודות מחקר איכותיות) על נשים שעברו ניתוח לתיקון צניחה ולאחר מכן ילדו בניתוח קיסרי אלקטיבי עם תוצאות סה"כ טובות. את צודקת בכך שההמלצה היא בראש ובראשונה להימנע מתיקון ניתוחי לפני סיום הילודה, ובתקופת הביניים ניתן להשתמש בתומכן (פסרי) נרתיקי על מנת שלא לסבול מתסמינים הנובעים מצניחת הרחם. אבל במידה שלא הסתדרת עם תומכן ניתן לתכנן תיקון ניתוחי הכולל הרמת הרחם בלפרוסקופיה בידיעה שהסיכוי להישנות הצניחה לאחר לידה נוספת קטן אך קיים בכ"ז. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן