כאבים חודשיים לאחר ניתוח לחיזוק רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/04/2021 | 17:54 | מאת: כאבים חודשיים לאחר ניתוח לחיזוק רצפת האגן

שלום דוקטור אני בת 69 ולפני חודשיים עברתי ניתוח לחיזוק רצפת האגן (קולפורפיה קדמית ואחורית וכריתת הרחם והשחלות בצורה וגינלית).היתה לי צניחת רחם ונרתיק דרגה 3.לאחר ניתוח היתה י עצירת שתן שהסתדר תוך כשבועיים.עדיין יש לי כאבים בבתן וביקר בנרתיק.גם אני מתילת השתו הרבה פעמים (כ12-14 ביממה).ניבדקתי אצל המנתח ואצל הרופה נשים שלי ושניהם אמרו שהכל תקין.העם צריך לבצע בדיקות נוספות?

שלום, לאחר ניתוח לטיפול בצניחת אברי האגן (בייחוד אם בוצע בגישה ניתוחית וגינלית) צפוי כאב שבד"כ הולך ודועך בהדרגה. במרבית המקרים, חודשיים לאחר הניתוח אנו מצפים שכבר לא ממש תחושי כאב. הדבר תלוי כמובן בפקטורים שונים כגון מה בדיוק כלל הניתוח, האם נעשה שימוש ברשת (שתל) ועוד. בד"כ ניתן להסתפק בהערכה קלינית אבל במקרה שמדובר בכאב מתמשך ניתן להרחיב את הברור ולכלול גם בדיקת הדמייה (אולטרהסאונד מיוחד לרצפת האגן או MRI). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן