‏כאבים אחרי ניתוח tvt

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/04/2021 | 07:37 | מאת: אגנס

עברתי את הניתוח ב 30.9.2020. Tvtלאחר הניתוח סבלתי מכאבים גדולים בצד ימין ולקחתי זמן להצליח לקום. עד עכשיו יש לי כאבים קבועים בצד ימין מהרגל ועד גב תחתון. הרופא מנתח שלי אמר לי שזה שרירי. ניסיתי פיזיותרפיה אבל עדיין סובל מכאבים. ‏מה לעשות?

אגנס שלום, כאב אגני בצד אחד או כאב בירך מוכר בעקבות סוג מסויים של ניתוח סרט תת-שופכתי המכונה TVT-O ושכיחותו אינה גבוהה. הכאב נובע ככל הנראה ממעבר הסרט בקרבת סיבי עצב ומגרוי עצבי עקב כך. טיפול שמרני בעזרת פיזיותרפיה בהחלט עשוי להועיל. לעיתים נהוג גם לבצע הזרקה של שילוב תכשיר סטרואידי יחד עם משכך כאב לאזור ממנו נובע הכאב, פעולה המכונה Trigger point injection. במקרים קיצוניים של כאב מתמשך הגורם למגבלה תפקודית ניתן לשקול הסרת הסרט אך גם זו פעולה שאינה נטולת סיכון ואף לא ניתן להבטיח כי לאחר הסרת הסרט הכאב יחלוף לחלוטין. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן