אחרי ניתוח להסרת ממצא ציסטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/04/2021 | 10:14 | מאת: לימור

שלום ד"ר פיינר, עברתי אתמול ניתוח להסרת ממצא מהנרתיק שנחשד בהתחלה להיות סעיף שופכתי, בסופו של דבר המנתח אמר שזה לא היה סעיף ולא היה חיבור לשופכה אבל גם שאין לו מושג מה זה ושהוא לא נתקל בדבר כזה מעולם.. הוא אמר שיצא בניתוח מורכב ממצא במראה ציסטי בגודל של 7 ס"מ. אצלי זה הורגש כמו כדור שגדל וקטן במהלך החודש וממש יכולתי לזהות כשיש ביוץ שהוא יותר גדול ואחרי מחזור שהוא נהיה קטן.. הוא מאוד הלחיץ אותי ואמר שזה נשלח לפתולוגיה לוודא שזה לא סרטני והוא כרגע לא יודע להגיד לי כלום אבל העלה גם סברה שבגלל שזה ככ מושפע משינויים הורמונליים זה יכול להיות אנדומטריוזיס.. לפני הניתוח התייעצתי עם המון רופאים שונים והסברתי שאין לזה שום תסמינים וזה רק נוטה להשתנות במהלך החודש וכולם אמרו (כולל המנתח) שזה לא מסוכן ולכן לא מיהרתי לעשות את הניתוח ובסופו של דבר עשיתי אותו רק בגלל שיקולים אסתטיים. אני כרגע מאושפזת עם המון חרדה ולחץ ואשמח לשמוע חווד נוספת על סמך התיאורים שלי.. אולי יש לך השערה? מה הסיכוי שגוש/גידול כזה יכול בסופו של דבר כן להיות חס וחלילה מסוכן? והאם השינויים ההורמונליים יכולים אולי טיפה לשפוך אופטימיות על התמונה? והאם באמת זה להמתין עכשיו 3 שבועות במתח נוראי? (אני בת 38) תודה!!

13/04/2021 | 15:00 | מאת: לימור

ועוד שאלה, היה עכשיו סיור רופאים והם אמרו שהממצא נשלח לפתולוגיה דחופה ואז שוב ציינתי שזה ממצא שמושפע הורמונלית אז הרופא שאל את הרופא באיזה צבע זה היה? אז היא ענתה לו "לא חום" והם המשיכו ללכת.. מה זה אומר שהוא לא היה חום? כ"כ מרגיז שמדברים מעל הראש בקודים ואין לי מושג מה לחשוב..

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן