גולה בשפתי הנרתיק בצד שמאל, קרוב יותר לפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/04/2021 | 12:44 | מאת: ליטל לי

שלום רב, לפני כחודש הופיעה לי גולה בשפתי הנרתיק. הלכתי לרופא נשים שאמר שזה אמור לעבור מעצמו, מדובר בזיהום כלשהו ונתן לי משחה דרמקובין למרוח בוקר וערב. עבר כבר חודש שאני משתמשת במשחה, אין שיפור, לעיתים זה מדמם. כמובן שזה מונע ממני לקיים יחסי מין כיוון שזה כואב. לפי האינטרנט נראה שזה ברתולין. האם תקין שמדמם? האם יש טיפול נוסף שאני יכולה לעשות כדי שיעבור מהר? או לפחות לא ימנע ממני לקיים יחסי מין עם בעלי?

ליטל שלום, מורסה בבלוטת הברתולין עפ"ר אינה מדממת ולעיתים קרובות מתבטאת בכאב שלא ניתן לסבול ומצריך ניקוז כירורגי דחוף. מנגד, ציסטה שאינה מזוהמת בד"כ אינה גורמת לכאב. בקיצור ממליץ שתיבדקי פעם נוספת ע"י רופא/ה על מנת להתקדם באבחנה ובטיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן