ניתוח להסרת ציסטה וגינלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/04/2021 | 19:38 | מאת: ליטל

שלום ד"ר, קיבלתי המלצה לעבור ניתוח להסיר ציסטה די גדולה שיש לי בנרתיק, והרופא לא נידב יותר מדי פרטים. אשמח לדעת האם מדובר לדעתך בניתוח מסובך? מה משך הניתוח וההחלמה? האם לצפות לכאבים חזקים לאחר מכן או כמו תפרים של אחרי לידה? ומה לגבי אישפוז? מה נהוג אם הכול עובר כשורה? כמו כן הבנתי שאצטרך לקחת כמויות גדולות של אנטיביוטיקה לאחר מכן, האם ידוע לך איזה סוג ולכמה זמן? אני מניקה אז רוצה לשאוב כמות שתספיק לי לכל התקופה.. תודה רבה וסליחה על ההצפה עם השאלות, טיפה לחוצה.

ליטל שלום, קשה לדעת מבלי לבדוק אותך ולהבין בדיוק במה המדובר, מה גודל הציסטה, היכן ממוקמת, האם נבדק קשר אפשרי לאיברים סמוכים (מערכת השתן / מעי) וכו'. במידה שמדובר בממצא ציסטי פשוט בדופן הנרתיק אז על פי רוב הניתוח אינו מסובך (למעט סיכונים הקיימים בכל התערבות ניתוחית) והתחושה שלאחר הניתוח אכן יכולה להזכיר תפרים שלאחר לידה. בנוגע לאשפוז - תלוי בפרוטוקול הנהוג בביה"ח, לעיתים ניתן לשחרר ביום הניתוח ולעיתים מומלץ על אשפוז לילה לצורך השגחה. בד"כ לא נחוץ טיפול אנטיביוטי לתקופה ארוכה. כאמור תשובות אלה תקפות במידה שמדובר בממצא ציסטי פשוט בדופן הנרתיק אשר אינו מערב מערכות נוספות. וללא קשר מתפקידו של הרופא לענות לכל שאלותיך במלואן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

05/05/2022 | 22:14 | מאת: דנה

היי אני באותו מצב שלך, מניקה תינוקת בת שנה. אשמח לשמוע האם עברת את הניתוח והאם הצלחת להניק ? התרופות איפרו זאת?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן