מה ניתן לעשות בדליםה חוזרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/03/2021 | 10:47 | מאת: חנה

בעבר עברתי ניתוח לדליפת שתן והמצב חזר.הרןפאה המליצה על טיפולי לייזר.האם זה מקובל?יש תוצאות לכך?

חנה שלום, במקרה של הישנות דליפת שתן לאחר ניתוח הייתי מתחיל בהערכה קלינית מלאה כולל בדיקת רופא אורוגינקולוג ובדיקת אורודינמיקה עדכנית. חשוב להבין מה בדיוק מנגנון הדליפה כרגע (האם דליפת שתן במאמץ או עקב פעילות יתר של השלפוחית או דליפה במנגנון מעורב או שבכלל נובעת מילוי יתר של שלפוחית השתן בעקבות חסימה). עם ממצאי האורודינמיקה ניתן לבצע דיון ולהציע טיפול מותאם בין אם ע"י טיפול תרופתי / פיזיותרפיה / טיפול בלייזר ייעודי / הזרקת חומר מעבה לסוגר השופכה ולעיתים אף התערבות ניתוחית חוזרת, תלוי במצב ובממצאי הבדיקה. בברכה, ד"ר בני פיינר,מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן