בלוטת לימפה מוגדלת לאחר ניתוח tvt-o

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/03/2021 | 21:17 | מאת: יעלי

עברתי לפני כשבעה שבועות ניתוח tvt-o .לפני כשבועיים התחלתי להרגיש כאב במפשעה בצד ימין.ובמגע נפיחות .לאחר שעשיתי אולטראסאונד רקמות רכות התשובה היתה כך:מימין הודגמה לימפאדנופתיה קלה.בלוטת לימפה הבולטת כ13*30מ"מ. בלוטות היפואקואיות עבה מעט היפרמיות יתכן התגובתיות. בבקשה אם תוכל לעזור לי מה זה אומר?האם זה תגובה של הגוף לניתוח הtvt-o?ואם כן למה?אני ממש לחוצה מזה .

יעלי שלום, כאב במפשעה לאחר ניתוח TVT-O אינו נדיר, אם כי על פי רוב מופיע זמן קצר או מיד לאחר הניתוח ובמרבית המקרים חולף תוך ימים / שבועות ספורים. לא ציינת אם הכאב חדש או שמא נמשך ברציפות מאז הניתוח. בנוגע להגדלת הבלוטות, הדבר מצריך מעקב. יתכן כי מדובר בתגובה לתהליך דלקתי שמתרחש ברקמה ואולי קשור בניתוח אבל יתכנו סיבות נוספות להגדלת בלוטות לימפה משפעתיות וכדאי לברר / לעקוב בתיווך רופא המשפחה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן