ששששששש1 ברור

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/03/2021 | 06:59 | מאת: שיר

שלום ד"ר, בת 27 . אנסה להסביר בעיה שיש לי. אני לא סובלת מעצירות ויש יציאות תקינות. מנגד לכך לפעמים יש תופעה של... כאשר אני הולכת להתפנות שתן. בתחתון אני רואה שיש הכתמה של צואה ויש יציאת צואה של מספר כדוריות קטנטנות וניגוב צואה שלא מסתיים (נמרח) וזאת ללא שבכלל הרגשתי שיש לי צואה. אציין שבנפרד לכך יש לי אצירת שתן ו/או מקוטע- אובחן ששלפוחית נוירוגנית. 1. האם מה שתארתי לגבי הצואה דורש ברור? 2. אם כן, תחום כירורג רקטלי? 3. יכול להתקיים הפרעת תחושה/שריר/סוגר בפי הטבעת/רקטום כאשר מנגד יש יציאות תקינות? אודה על תשובתך תודה

שיר שלום, אכן מצב מתסכל. 1. בהחלט מצריך ברור אם כי העובדה שאובחנה שלפוחית נוירוגנית מרמזת על כך שככל הנראה יש קשר בין השניים עם בעייה בבקרה העצבית על פעולת הסוגרים. לרמז הזה יכולה להיות משמעות גם בהקשר לאסטרטגיה הטיפולית. הברור הנחוץ בעיני הוא - אולטרהסאונד של סוגרי פי הטבעת TRUS - מנומטריה (בדיקת לחצים) אנאלית - בירור נוירולוגי לרבות MRI של המח ועמוד השדרה 2. כיוון שמדובר בבעייה משולבת הכוללת הן את שלפוחית השתן והן את סוגרי פי הטבעת הגיוני בעיני לעבור הערכה וטיפול במסגרת מרפאה לרצפת האגן (אורוגינקולוגיה). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן