אבחון רקטוצלה בMRI אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/03/2021 | 18:07 | מאת: אני

שלום, האם אפשר לזהות רקטוצלה בMRI אגן למרות שלא נעשה ספציפית למטרה הזאת? וגם מה הסיכוי שדבר כזה יופיע אצל בחורה בת 24 ללא לידות או פעילות מינית?

שלום רב, לכאורה ניתן לזהות חולשה בדופן הנרתיק והתבלטות הרקטום מבעדה. אך לא תמיד ישנה הלימה בין הממצא בבדיקת הדמייה כגון MRI לבין מצבה הקליני של המטופלת (כלומר האם קיימים תסמינים כמו בלט נרתיקי או הפראה בצאייה שהינה אופיינית לרקטוצלה). באשה שלא ילדה בגיל 24 מאד לא שכיח לפגוש רקטוצלה שהינו משמעותי קלינית. מומלץ להשלים בדיקה ע"י רופא נשים / אורוגינקולוג. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

14/03/2021 | 13:27 | מאת: שוב אני

תודה על התשובה. אכן יש בעיית התרוקנות (לכאורה בשל אי הרפייה מספקת של התעלה) ותחושה של אוויר בנרתיק לאחר יציאה. השאלה היא האם ייתכן שהתחושה המוזרה בנרתיק היא בשל צניחה של הדופן או בשל הרפייה של הנרתיק במקום של פי הטבעת בעת יציאה. ובעצם, האם הבירור של זה נעשית רקטלית או שמא נרתיקית ואז האם ניתן בכלל לבדוק דבר כזה במישהי בתולה? או שפשוט שולחים לפיזותרפיה לרצפת האגן בכל מקרה בשל בעיית ההתרוקנות.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן